Activiteitencentrum Punt74

Zoals u wellicht hebt vernomen, hebben we de deuren van onze Quiltwinkel Punt74 met ingang van zaterdag 1 december 2018 moeten sluiten. Maar… In het nieuwe jaar starten we met ons Activiteitencentrum Punt74. Op maandagochtend 14 januari 2019 zijn we op deze locatie bezig om dit activiteitencentrum vorm te gaan geven. Wij zijn aanwezig tussen 09:00 en 12:00 uur. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op via het contactformulier van Stichting PiTi. Daarnaast staat Stichting PiTi open voor serieuze voorstellen van mensen die de ruimte willen huren voor passende winkelactiviteiten. Ook is er een mogelijkheid de voorraad en inventaris van de quiltwinkel over te nemen. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen via het contactformulier van Stichting PiTi.

Logeren bij PiTi

Al vele jaren organiseert PiTi gezellige weekenden voor kinderen en jongeren. In deze weekenden ligt de nadruk op gezelligheid en samen leuke dingen doen, je thuis en veilig voelen, koken & bakken en uitjes organiseren.

Voor jongeren is er aandacht voor kamertraining. Het sociale aspect is voor alle leeftijden ook een belangrijk aandachtspunt. Er wordt gewerkt vanuit respect en gelijkwaardigheid.

Er zijn 2 weekenden gereserveerd voor jongeren tot jongvolwassen leeftijd. Er is weer plek!! We willen graag starten met een weekend voor jongere kinderen. Bij minimaal 4 deelnemers gaan we starten. PiTi vindt het belangrijk om met kleine groepen te werken.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op! Tel: 0599-785373 of stuur ons een e-mail.

PiTi-Impuls

Veel mensen vragen ons vaak, wat is nou PiTi-Impuls? PiTi-Impuls is dagbesteding voor kinderen t/m jongvolwassenen die graag willen leren en zich ontwikkelen. Dit kan middels een schoolse manier, werken uit methodes of het kan op een projectmatige manier waardoor je spelenderwijs allerlei kennis en vaardigheden opdoet.

Bij PiTi denken we mee in maatwerkoplossingen. Iedere deelnemer is anders en steeds weer ontstaat er samen met de deelnemer een bijzonder en nieuw traject waar we allen van leren en waardoor andere deelnemers weer geïnspireerd raken.

Doorstromen na PiTi-Impuls kun je naar een plek in de dagbesteding bij PiTi (agrarisch/ groen, creatief en meer, ICT), bij collega’s, naar een externe opleiding, naar een stageplek of naar een (eventueel beschermde) werkplek.

Als je start met PiTi-Impuls is het allerbelangrijkste eerst dat je je prettig voelt en ontspannen. Want alleen vanuit deze basis kun je bij jezelf ontdekken wat je wilt, hoe je het wilt, wat bij je past en hoe snel jij iets wilt. Ieder zijn/ haar eigen unieke weg!

Doorstart quiltboerderij in Nieuw Buinen

Voorheen De Naaidoos

Zorgorganisatie PiTi uit Nieuw-Buinen is voornemens de voormalig goedlopende quiltwinkel (voorheen De Naaidoos) door te starten, tevens gevestigd in Nieuw-Buinen. Wij werken achter de schermen flink door om zo snel mogelijk de deuren weer te openen voor de vele quiltliefhebbers die ons reeds benaderd hebben. Een overname als deze kost voor een non-profit organisatie als PiTi veel tijd.

Er is een nieuwe naam bedacht voor de winkel, de openingstijden zullen gehandhaafd blijven en de winkel zal een andere inrichting gaan krijgen. Er zullen weer vele mooie, nieuwe stoffen te vinden zijn alsook de diverse benodigdheden.

PiTi is voornemens aansluitend een atelier te starten waar diverse textielvaardigheden kunnen worden uitgeoefend en geleerd. Een aantal deelnemers van PiTi zullen hier gebruik van gaan maken om zo arbeids- en ambachtsvaardigheden op te gaan doen. Daarnaast zullen er op termijn vele verschillende workshops en cursussen op divers textiel gebied, maar met name op quiltgebied gegeven gaan worden. Een belangrijk speerpunt van PiTi is namelijk om diverse ambachten en handvaardigheden springlevend te houden in deze steeds meer digitale wereld.

Er is een vakkundig en gezellig team van een aantal dames die de winkel alsook het atelier gaan draaien. Er is ook plek voor een aantal betrokken vrijwilligers.

Het voormalig woonhuis van de familie Fischer willen we gaan inzetten voor een  aantal jong volwassenen die gaan leren om voor zichzelf te zorgen zodat ze later helemaal zelfstandig kunnen gaan wonen.

Het team houdt jullie allemaal op de hoogte van de komende ontwikkelingen middels de website en de Facebookpagina’s. De openingsdatum is nog niet bekend.

Warme groet van Dorine, Jolanda, Susanne en de rest van het team.