PiTi Impuls

Binnen het PiTi-Impuls traject hebben kinderen tussen de 7 en 14 jaar en jongeren en volwassenen vanaf 14 jaar de kans om te ontdekken wat hun talenten zijn en in welke richting zij willen leren alsook de wijze waarop en hoe snel. Het traject is een maatwerkvoorziening.

foto_boekenkastEr kunnen certificaten en/of diploma’s voor voortgezet onderwijs worden behaald middels staatsexamens. Tevens kunnen er particuliere cursussen worden gevolgd.

Er kan een wens zijn naar het onderzoeken van een vakgebied/ beroep. De begeleider en/of jobcoach gaat samen met jou onderzoeken welke stappen je dan kunt nemen.

PiTi maakt gebruik van de leerkrachten en docenten (1e en 2e graad) van De Ontdekking bij het PiTi-Impuls traject. Ook kan er tijdens dit traject meer nodig zijn op het gebied van therapie (bijvoorbeeld door oude trauma’s, gedragsproblemen of lastige gezinssituaties). Er wordt hierbij, op maat, gebruik gemaakt van diverse beroepskrachten vanuit het netwerk van PiTi.

Bij jongere kinderen wordt vaak de Son-Rise methode toegepast. Voor alle leeftijden geldt dat er een flinke observeringsperiode wordt ingepland en dat de setting in de beginsituatie veelal 1 op 1 is. Er wordt gestreefd naar een veilige setting van waaruit je je in alle rust kunt gaan ontwikkelen en je je intrinsieke motivatie weer terug vindt.

Jongere kinderen kunnen meeliften met een aantal activiteiten van De Ontdekking onder begeleiding van de begeleider van PiTi.

In de ochtenden zijn deelnemers veelal met studeren bezig, in de middagen is er meer tijd voor activiteiten vanuit de dagbesteding. Er is één keer per week een sportmoment in de sporthal en er worden gezamenlijke gesprekken gepland voor de 14+ groep. Ook vinden er regelmatig uitjes en bedrijvenbezoeken plaats.

De tijden zijn van 9.30 uur tot 15.30 uur op doordeweekse dagen behalve op de woensdag. Er zijn vervoersmogelijkheden vanuit PiTi.

Voor het PiTi-Impuls traject is toestemming van de leerplichtambtenaar (indien 18-) nodig alsook samenwerking met andere betrokken partijen.