Wie zijn wij?

PiTi is in 2010 ontstaan in Rolde door de uitdagingen waar Huub Boontje en Dorine Beijert voor stonden met hun eigen kinderen. Ze ontdekten dat kinderen op scholen veelal niet goed werden begrepen waardoor er vele psychische problemen ontstonden of toenamen.  Ze zijn daarom begonnen met educatieve dagbesteding op de woensdagmiddag en de zaterdagen in Rolde. In 2013 is de stichting verhuisd naar Nieuw Buinen om meer ruimte en mogelijkheden te verkrijgen voor de toenemende vraag naar logeren en dagbesteding & onderwijs.

erkend_leerbedrijf

Stichting PiTi bestaat uit een brede groep enthousiaste medewerkers die met passie hun talenten uitdragen. Er zijn 2 teams die verantwoordelijk zijn voor de eigen groep. De begeleiders zijn verschillend gekwalificeerd, van ervaringsdeskundige tot HBO opgeleid. Zij werken allen vanuit de visie en missie. Ook zijn er regelmatig stagiaires die bij ons leren en nieuwe ideeën meebrengen (SBB).

 

Er is in de loop der jaren veel expertise opgebouwd op het gebied van kennis en inzichten in diverse problematieken of uitdagingen, zoals wij het graag noemen; autisme, hoog sensitiviteit, anders leren uitdagingen, b.v. in beelden denken en dyslexie, hogere begaafdheids eigenschappen soms verward met AD(H)D en vele andere aanverwante uitdagingen.

De teams worden ondersteund door een psycholoog/ coach  en een orthopedagoog (SKJ geregistreerd) op locatie en een psycholoog op afstand. Verder is er een breed netwerk van therapeuten en coaches die op maat kunnen worden ingezet. Velen zijn aangesloten bij de belangenvereniging Paletzorg waar PiTi ook lid van is, een breed zorgnetwerk in de drie Noordelijke provincies.

Stichting PiTi wordt gefaciliteerd door de directie tezamen met diverse betrokken adviseurs, bestuursleden en kantoormedewerkers.